Bufferen op maat

Verduurzaam je huis met Intelligente Warmtebuffers

Bij Solunar zetten we ons in voor het versnellen van de energietransitie in jouw huis. Onze innovatieve benadering van energieopslag, met oplossingen zoals warmtebuffers, ofwel wateraccu’s, levert een duurzame verbetering die naadloos aansluit bij jouw levensstijl en woning. Ontdek hoe we samen jouw energieverbruik kunnen optimaliseren, de energierekening kunnen verlagen en tegelijkertijd een positieve impact kunnen maken op ons milieu. Laat ons jou begeleiden naar een zelfvoorzienende toekomst met onze slimme, energie-efficiënte systemen die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor jouw portemonnee.

een duurzaam advies van solunar helpt je naar het doel van een energieneutraal en duurzaam huis

Solunar helpt je naar een effectieve buffer-oplossing

Wie we zijn

Solunar staat aan de vooravond van de energietransitie, gedreven door innovatie, duurzaamheid en de onwrikbare overtuiging dat een groenere toekomst begint thuis. Wij zijn pioniers in het ontwikkelen van intelligente energie- en warmtebufferoplossingen, die niet alleen energie-efficiënt zijn maar ook harmonieus integreren in het dagelijks leven van onze klanten.

Onze missie

Onze missie is om elk huishouden te transformeren in een bastion van duurzaamheid. Door middel van geavanceerde technologieën zoals warmtebuffers, energieopslag in water, en wateraccu’s, streven we ernaar om jouw woning niet alleen energiezuiniger te maken, maar ook zelfvoorzienend, comfortabel, en toekomstbestendig.

Onze aanpak

Geen twee huizen of huishoudens zijn gelijk. Daarom hanteren we een persoonlijke, consultatieve benadering om de unieke behoeften en doelen van onze klanten te identificeren. Ons team werkt nauw met jou samen, van de initiële analyse en planning tot de uiteindelijke installatie en daarbuiten, om ervoor te zorgen dat jouw energieoplossing naadloos aansluit bij jouw levensstijl.

Waarom Solunar?

Deskundigheid: Onze grondige kennis van de nieuwste energieopslagtechnologieën stelt ons in staat om voorop te lopen in de sector.

Maatwerk: We bieden op maat gemaakte oplossingen die rekening houden met jouw specifieke wensen en de architectuur van je woning.

Duurzaamheid: Onze oplossingen zijn ontworpen met het oog op de toekomst, gericht op het verminderen van jouw koolstofvoetafdruk en het bijdragen aan een betere wereld.

Ondersteuning: Wij geloven in langdurige relaties met onze klanten, waarbij we voortdurende ondersteuning en advies bieden om ervoor te zorgen dat jouw systeem altijd optimaal presteert.

De kracht van getrapt energie bufferen

Met getrapt bufferen optimaliseer je jouw energiegebruik met een innovatieve, duurzame methode die perfect aansluit bij jouw dagelijkse behoeften en het ritme van de natuur. Deze aanpak biedt een efficiënte oplossing voor energievoorziening, verlaagt je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en zorgt voor aanzienlijke besparingen op de energierekening. Welkom in de toekomst van energiebeheer, waar comfort, duurzaamheid, en kostenbesparing samengaan.

Wat is getrapt bufferen precies?

“Getrapt bufferen” omarmt een systeem van energieopslag dat werkt op verschillende niveaus, specifiek afgestemd op uiteenlopende behoeftes, van onmiddellijke energievoorziening tot opslag voor later gebruik. Dit systeem is bijzonder effectief in het benutten van fluctuerende energiebronnen zoals zonlicht, maar ook het aanbod op het net. Het kan er zelfs voor zorgen dat het net ontlast wordt op de juiste momenten. Op zonnige dagen wordt overtollige energie opgevangen; deze energie kan vervolgens ingezet worden wanneer de vraag hoger is of de productie lager, zoals tijdens avonduren of bewolkte dagen. Dit proces zorgt voor een constante en efficiënte energiestroom, waardoor huishoudens en bedrijven minder afhankelijk zijn van externe energiebronnen en de energiekosten verlagen, terwijl tegelijkertijd een duurzame levenswijze wordt bevorderd.

 

De werkwijze van een getrapte buffer

De werkwijze van getrapt bufferen illustreert een slimme strategie voor energiebeheer, gericht op het maximaliseren van de efficiëntie van hernieuwbare energiebronnen zoals de zon. Deze methode begint met het inzetten van zonnepanelen die overdag actief energie opvangen. In plaats van deze overtollige energie ongebruikt te laten, wordt het strategisch opgeslagen. Batterijen vangen de direct bruikbare elektriciteit op voor onmiddellijk gebruik, terwijl warmtebuffers ingezet worden voor het bewaren van energie voor verwarming en warm water, te gebruiken op momenten wanneer de zon niet schijnt. Dit systeem verzekert niet alleen een continue energievoorziening maar optimaliseert ook het energiegebruik door pieken in productie en vraag intelligent te beheren.

Stel je een huishouden voor dat zonnepanelen gebruikt om overdag energie op te wekken. Op een bijzonder zonnige dag produceert het systeem meer elektriciteit dan het huishouden kan verbruiken. In plaats van deze overtollige energie terug te leveren aan het net, slaat het systeem een deel op in (warmte)batterijen voor gebruik in de avonduren, wanneer de vraag naar elektriciteit en energie toeneemt. Tegelijkertijd wordt overtollige warmte opgeslagen in een warmtebuffer, die later gebruikt kan worden voor ruimteverwarming of warm water. Op deze manier zet je getrapt bufferen in voor een efficiënter energiegebruik, door opgewekte energie op het juiste moment op te kunnen slaan, of juist in te zetten.